ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οι Σεϋχέλλες είναι αυτήν την περίοδο μια Ανεξάρτητη Δημοκρατία μέσα στη Βρετανική Κοινοπολιτεία.Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εκλογών που πραγματοποιήθηκαν το 2004,το κυβερνών κόμμα επανεκλέχτηκε με πρόεδρο τον κ. James Alix Michel.Ο κ. Michel (πρώην αντιπρόεδρος) είναι ο αντικαταστάτης του Γάλλου κ. France Albert Rene που διετέλεσε πρόεδρος τον Σεϋχελλών τα τελευταία 27 χρόνια έως την αποχώρησή του το 2004.

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ
Ο διεθνής αερολιμένας των Σεϋχελλών που βρίσκεται στο Pointee Larue στο Mahe και έχει διάδρομο 2.987μ.,παρέχει σύγχρονη και αποδοτική εξυπηρέτηση στους επιβάτες και θεωρείται ένας από τους καλύτερους του Ινδικού Ωκεανού.
Εκτός από την Air Seychelles που είναι ο εθνικός αερομεταφορέας,ο αερολιμένας εξυπηρετεί επίσης τις διεθνείς αερογραμμές Air France,British Airways,Lufthansa (Condor),Aeroflot, Emirates,Qatar Airways,Kenya Airways και InterAir.
Από τον αερολιμένα των Σεϋχελλών υπάρχουν συχνές προγραμματισμένες πτήσεις για το Λονδίνο,το Μάντσεστερ,το Παρίσι,τη Φρανκφούρτη,το Μόναχο,τη Ζυρίχη,τη Ρώμη,τη Μαδρίτη,το Ντουμπάι,τη Ντόχα,τη Βομβάη,τη Ναϊρόμπι, τη Σινγκαπούρη,το Μαυρίκιο,το Γιοχάνεσμπουργκ και τη Μόσχα.

ΛΙΜΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΘΟΥΣ
Ο λιμένας της Victoria 'Mahe Quay' (μήκους 370 μέτρων) είναι ο βαθύτερος και ο πιο φτηνός στην περιοχή.Προσφέρει σύγχρονο εξοπλισμό διαχείρισης φορτίων και διαθέτει 6,600 τ.μ.αποθηκευτικούς χώρους εξοπλισμένους με τέσσερις κινητούς γερανούς δυνατότητας 41 τόνων έκαστος,ικανούς να εξυπηρετήσουν συγχρόνως έως και έξι ποντοπόρα πλοία.Οι Σεϋχέλλες έχουν τη δυνατότητα να γίνουν ένα σημαντικό ναυτιλιακό κέντρο διακίνησης φορτίων.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΝΗ ΚΥΚΛΩΝΩΝ
Οι Σεϋχέλλες είναι γεωγραφικά και κλιματολογικά πολύ σταθερές, εκτός της ζώνης κυκλώνων.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Η Cable & Wireless (Seychelles),θυγατρική της βρετανικής εταιρείας Cable & Wireless PLC,είναι ο προμηθευτής ενός πολύ σύγχρονου συστήματος επικοινωνιών με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό που αναβαθμίζεται συνεχώς για να καλύπτει τα αιτήματα του καταναλωτή.Η κινητή τηλεφωνία (GSM) και η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι επίσης διαθέσιμες.

ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ,ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Οι Σεϋχέλλες παρέχουν ένα εξελιγμένο τραπεζικό σύστημα υποστηριγμένο από τη Barclays,τη Banque Francqaise Commerciale (BFC),τη διεθνή εμπορική τραπεζική εταιρία των Σεϋχελλών (Nuovobanq),την Indian Bank of Baroda,την τράπεζα Habib του Πακιστάν και το ταμιευτήριο των Σεϋχελλών.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ COURIER
Οι Σεϋχέλλες εξυπηρετούνται αυτήν την περίοδο από τις ακόλουθες υπηρεσίες courier:
· DHL
· TNT
· Trans African Express
· United Postal Services

ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΩΝ ΣΕΫΧΕΛΛΩΝ
Αρχική | Επαφή | Site Map