Νήσοι Εσωτερικού
Κύκλου


Γρανιτικά Νησιά (42)

Κοραλλιογενή Νησιά (2)

 

 

Στον εσωτερικό κύκλο των Σεϋχελλών δεσπόζουν 42 νησιά από διαφορετικούς τύπους γρανίτη (από καφέ γρανίτη το Μαέ, ροζ το Πραλέν και το Λα Ντιγκ).
Οι βράχοι του Σιλουέτ έχουν ένα μοναδικό σχήμα λόγω απουσίας του συστατικού χαλαζία από το γρανίτη. Στο βόρειο τμήμα του κεντρικού γρανιτένιου συγκροτήματος υπάρχουν 2 κοραλλιογενή νησιά το Ντενίς και το Μπερντ.
Η γεωλογική εξήγηση της ύπαρξης αυτών των γρανιτένιων νησιών βασίζεται στη θεωρία του διαχωρισμού των ηπείρων.
Πιστεύεται ότι πριν από 150 εκατομμύρια χρόνια η Νότια Αμερική, η Αφρική, η Ινδία και η Αυστραλία αποτελούσαν μία ενιαία ήπειρο γνωστή ως Γκοντβάνα (Gondwanaland).
Εκατό εκατομμύρια χρόνια μετά, ύστερα από τη διάσπαση της Γκοντβάνα, οι γεωλόγοι υπολογίζουν ότι τα εσωτερικά νησιά των Σεϋχελλών δημιουργήθηκαν με τον σταδιακό διαχωρισμό της Μαδαγασκάρης και της Ινδίας.

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Μαέ - Mahé
Το Μαέ είναι το μεγαλύτερο νησί των Σεϋχελλών με έκταση 153 τετραγωνικά χιλιόμετρα (27 χμ.μήκος και 8 χμ. πλάτος) και κατοικείται από το 90% του πληθυσμού της χώρας. Το Morne Seychellois είναι το υψηλότερο βουνό (903μ).

Στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού βρίσκεται η πρωτεύουσα των Σεϋχελλών η Βικτόρια. Ένα από τα πιο μικροσκοπικά μέρη στον κόσμο, η Βικτόρια, έχει κατορθώσει να διατηρήσει ένα μεγάλο μέρος της αρχικής γοητείας και του χαρακτήρα της με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της.
Εκεί θα βρείτε την πολυάσχολη αγορά, διάφορα καταστήματα και τους φορείς παροχής υπηρεσιών. Αξιοθέατα της πόλης αποτελούν το Μουσείο Ιστορίας, το Clock Tower, ο Καθεδρικός Ναός της Θείας Σύλληψης, η Ρωμαιοκαθολική Αποστολή, η Εθνική Βιβλιοθήκη και το Trianon.
Το διεθνές αεροδρόμιο βρίσκεται μόλις 12 χμ. από την Βικτόρια.
Πραλέν - Praslin
Το Πραλέν είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Σεϋχελλών και βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρειο-ανατολικά του Μαέ και είναι προσιτό με τις εσωτερικές πτήσεις της Air Seychelles σε 15 λεπτά ή με καταμαράν σε 45 λεπτά.
Το αρχικό όνομα του νησιού Πραλέν είναι "Ιλ Ντε Παλμ". Είναι φημισμένο για το
φοινικόδασος Βαλέ Ντε Με, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως 'παγκόσμια κληρονομιά'. Αποκλειστικά στο Βαλέ Ντε Με μεγαλώνουν τα γνωστά Κοκό-Ντε-Μερ (είδος καρύδας) πάνω σε περίπου 200 ετών σπάνια φοινικόδεντρα με ύψος 40μ.
Τόσο εντυπωσιακό είναι αυτό το δάσος που οδήγησε τον στρατηγό Γκόρντον του Χαρτούμ να δηλώσει την πεποίθησή του ότι αυτό το
μέρος θα ήταν κάποτε ο 'αυθεντικός' κήπος της Εδέμ.
Στο Πραλέν θα βρείτε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες των Σεϋχελλών όπως την Ανς Λαζιό, που επευφημείται ευρέως ότι είναι η πιο όμορφη παραλία στον κόσμο. Το νησί αυτό έχει επίσης να επιδείξει το μοναδικό μέρος για τους λάτρεις του γκολφ (18-οπών πρωταθλήματος) στις Σεϋχέλλες, ένα πολυτελές καζίνο καθώς και μια πλούσια κατάταξη ξενοδοχείων και ξενώνων με ισχυρή την παράδοση της κρεολικής φιλοξενίας.
Το νησί είναι ιδανικά τοποθετημένο για παραθεριστές που επιθυμούν ένα κοντινό εξωτικό προορισμό όπως τα νησιά: Λα Ντιγκ, Σοβ Σουρί, Κιριέζ, Σεν Πιερ, Κουζέν. Είναι επίσης ένα καταφύγιο για τους εραστές της φύσης που επιδιώκουν τα σπάνια ενδημικά είδη ή για εκείνους που επιθυμούν να εξερευνήσουν τα μονοπάτια του νησιού.
Λα Ντιγκ - La Digue
Tο Λα Ντιγκ, 45 χιλιόμετρα από το Μαέ και 7 χιλιόμετρα από το Πραλέν, είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στις Σεϋχέλλες και εξυμνείται για τους βράχους από γρανίτη οι οποίοι μοιάζουν να είναι φτιαγμένοι από ένα Θείο χέρι για να εξωραΐσουν τη συναρπαστική ομορφιά των παραλίων όπως του Anse la Source d'Argent.
Η πρόσβαση στο νησί είναι δυνατή κυρίως με το παραδοσιακό φέρυ από και προς την προβλήτα Λα Πασέ.

Το νησί διατηρεί τα παραδοσιακότερα πρότυπα μεταφοράς,όπως το ποδήλατο και τοκάρο με βόδι.Το νησί κατοικείται κυρίως στη δυτική ακτή ενώ η ανατολική παραμένει λίγο πολύ άθικτη.
Στο Le Union Estate, οι επισκέπτες θα έχουν την τύχη να δουν μερικές από τις παραδοσιακές τοπικές βιομηχανίες του

παρελθόντος, ενώ οι εραστές της φύσης θα έχουν την ευκαιρία να ερευνήσουν το σπάνιο μαύρο Veuve (είδος πτηνού), που είναι είδος προς εξαφάνιση αλλά που προστατεύεται τώρα στο La Digue Veuve Reserve που είναι επίσης άσυλο σε δύο εξαιρετικά σπάνια είδη χελώνας.
Το νησί χρησιμεύει ως διάβα για τα κοντινά νησιά Γκραν Σουρ και Πετί Σουρ, Φελισιτέ, Κόκος και Μαριάν.
Το νότιο Μαέ παρουσιάζει, αντίθετα, μια θαυμάσια ποιμενική πτυχή με όμορφες παραλίες και γραφικά χωριά που είναι προσιτά από ένα αποδοτικό δίκτυο δρόμων.
Αυτό το εύφορο νησί από γρανίτη με τα χλοερά δάση,τις πανύψηλες κορυφές και τις 65 έρημες παραλίες, απολαμβάνει ποικίλη χλωρίδα και πανίδα καθώς και ενδημικά είδη που μπορούν να ανακαλυφθούν από τις οργανωμένες εξορμήσεις ή τους περιπάτους στη φύση. Οι πολυάριθμοι κρυμμένοι όρμοι και οι κόλποι μπορούν να γίνουν κίνητρο για εξερεύνηση με κολύμβηση με αναπνευστήρα.
Σιλουέτ - Silhouette
Ο εξωτικός, ξεχασμένος κόσμος του Σιλουέτ προσφέρει 12 ευρύχωρα, κομψά και πλήρως εξοπλισμένα ξύλινα μπανγκαλόου στα πλαίσια της άθικτης ομορφιάς μέσα σε μία ρουστίκ και χαλαρωτική ατμόσφαιρα.
Το Silhouette Island Lodge προσκαλεί τους φιλοξενούμενούς του να απολαύσουν καταδύσεις, ψάρεμα, εξορμήσεις με σκάφος, κολύμβηση με αναπνευστήρα και ιδιαίτερα να εξερευνήσουν το μαγικό κόσμο των αρχέγονων δασών του, άθικτα από το χρόνο.
Κουζέν - Cousin
Το νησί αυτό ανήκει στον Οργανισμό Προστασίας 'Nature Seychelles', ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αναμφίβολα διασώσει πολλά είδη ζώων και πτηνών από πλήρη εξαφάνιση. Ένας παράδεισος για τους λάτρεις τις φύσης μιας και κάθε χρόνο πάνω από 250.000 πτηνά φωλιάζουν στο νησί Κουζέν. Οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφτεί κανείς το νησί αυτό είναι ο Απρίλιος και ο Μάιος εποχή που τεράστιες μάζες πτηνών καταφθάνουν για να φωλιάσουν.

Κουζίν - Cousine
Βρίσκεται περίπου έξι χιλιόμετρα από τη δυτική ακτή του Πραλέν.
Το νησί Κουζίν προσφέρει μια τροπική εμπειρία διακοπών με έναν βαθμό απομόνωσης που βρίσκεται σε πολύ λίγα μέρη στη γη.
Υπάρχουν τέσσερις μεμονωμένες παλαιές γαλλικές αποικιακές βίλες, όπου φιλοξενούνται το μέγιστο 10 άτομα. Κάθε βίλα βρίσκεται ανάμεσα στη φυσική βλάστηση και υπόσχεται πλήρη αγαλλίαση.
Με ιδιωτική συντήρηση της φύσης, το Κουζίν είναι άσυλο σε πέντε είδη ενδημικών πουλιών των Σεϋχέλλων καθώς επίσης και σε ποικίλες άλλες μορφές ενδημικής πανίδας και θεαματικής θαλάσσιας ζωής.

Φρεγκάτ - Frégate
Αυτό το ειδυλλιακό τροπικό κρησφύγετο είναι το πιο ανατολικό από τα γρανιτικά νησιά και προσφέρει την απόλυτη ιδιωτική εμπειρία. Χαρακτηρίζεται από μόνο 16 πολυτελείς βίλες, επτά σημαντικές παραλίες και από τη σπανιότερη χλωρίδα και πανίδα στη γη.
Το Φρεγκάτ προσφέρει λεπτότητα και κομψότητα, συναρπαστική φυσική ομορφιά, έξοχη γαστρονομική κουζίνα καθώς επίσης και ένα πλήρες φάσμα θαλάσσιου αθλητισμού και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.
Φελισιτέ - Felicite
Αυτό το ιδιωτικό νησί κοντά στο νησί Λα Ντιγκ, παρέχει σε 16 φιλοξενουμένους δύο μπανγκαλόου πολυτέλειας και τέσσερα σαλέ που τίθενται ενάντια σε ένα φόντο εξαίσιας βλάστησης και θεαματικών, απότομων και απόκρημνων βράχων από γρανίτη. Το νησί σας επιτρέπει
να ζήσετε την εμπειρία της πλήρης απομόνωσης και άνεσης κατά τη διάρκεια της παραμονής σας.

Ανονίμ - Anonyme
Το ιδιωτικό νησί Ανονίμ είναι ένα νησί από γρανίτη και βρίσκεται πολύ κοντά στο Μαέ. Τα έξι σαλέ έχουν την ιδιότητα να προσφέρουν ησυχία, απομόνωση, κομψότητα και πολυτέλεια. Το νησί προσφέρει τέλεια προσωπική εξυπηρέτηση συνδυασμένη με καλή κουζίνα και γραφικά σκηνικά που εξουσιάζουν την εντυπωσιακή θέα των άλλων εσωτερικών νησιών και την εκπληκτική τροπική ανατολή του ηλίου.
Μπερντ - Bird
Το Μπερντ είναι το πιο βορινό κοραλλιογενές νησί, 110 χμ. από το Μαέ και είναι περιτριγυρισμένο από λευκές παραλίες και κρυστάλλινα νερά. Τα 24 μεμονωμένα παραλιακά μπανγκαλόου προσφέρουν μια εμπειρία εξερεύνησης της φύσης ανάμεσα στους κήπους μιας αρχαίας φυτείας καρύδων. Το νησί εμπλουτίζεται από την παρουσία των γιγάντιων χελωνών 'Εσμεράλντα' που είναι οι μεγαλύτερες στον κόσμο και ένα άσυλο σπάνιων πτηνών.
Σερφ - Cerf
Το νησί Σερφ, το πιο κοντινό στο Μαέ (ένα μόνο χιλιόμετρο μακριά), αποτελεί τον πυρήνα του Ste Anne Marine Park που είναι φημισμένο
για τις άριστες παραλίες του όπου έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ενδιαφέρουσα κολύμβηση με αναπνευστήρα.
Πλέον το νησί προσφέρει δύο ξενοδοχειακές μονάδες που τονίζουν την γοητεία αυτού του παραδοσιακού νησιού.

Το νησί Ντενίς βρίσκεται βόρεια του Μαέ και περιλαμβάνει 25 διακριτικά, καλά εξοπλισμένα εξοχικά σπίτια. Το ευγενές, ρομαντικό περιβάλλον αυτού του απόμακρου νησιού το καθιστά ιδανικό για ταξίδια του μέλιτος. Η άριστη κουζίνα του νησιού εμπνέεται από τα φρέσκα ψάρια του ωκεανού και τα

Ντενίς - Denis
εγχώρια αγροτικά προϊόντα και εγγυάται να ευχαριστήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Επίσης η τοποθεσία του νησιού αυτού το καθιστά ως μια ιδανική βάση για ψάρεμα ανοιχτής θαλάσσης (deep-sea fishing).
Σεν Αν - Saint Anne
Το Σεν Αν βρίσκεται εντός του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου.
Χαρακτηρίζεται από 79 πολυτελής βίλες που έχουν θέα τη θάλασσα εξαπλωμένες σε περισσότερο από ένα χιλιόμετρο κατά μήκος των δύο κύριων παραλίων του νησιού και προσφέρουν πλήρη οικειότητα. Μια γαστρονομική εμπειρία μέσα σε κομψό και άνετο περιβάλλον που συνδυάζεται με ένα παγκόσμιας ποιότητας spa, υπόσχεται την απόλυτη ικανοποίηση του μυαλού, του σώματος και της ψυχής.
Αρχική | Επαφή | Site Map
Νορθ - North
Το νησί Νορθ παρέχει μια φιλική προς το περιβάλλον εμπειρία όπου η φιλοσοφία της "ξυπόλυτης πολυτέλειας" στοχεύει στο να παρέχει ό,τι καλύτερο στην απομόνωση, τη θέση και τη φιλοξενία.
Υπάρχουν ένδεκα βίλες, καθεμία από τις οποίες είναι κτισμένες από φυσικά στοιχεία σε ένα εκπληκτικό βαθμό τελειότητας και παρέχουν ιδιωτικές πισίνες με θέα τις πανύψηλες βουνοπλαγιές και τις εξαίσιες παραλίες που περιβάλλουν το νησί.

Αρχή
Το βόρειο Μαέ, με τη διάσημη παραλία Beau Vallon, τείνει να είναι πιο πυκνοκατοικημένο από άλλες περιοχές του νησιού και χαρακτηρίζεται διακριτικά από μια σειρά ξενοδοχείων όλων των μεγεθών, πανσιόν και βιλών.