ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ
Οι Σεϋχέλλες καλωσορίζουν επίσης τους επισκέπτες που φθάνουν με τα προσωπικά τους αεροσκάφη. Το αίτημα πρέπει να γίνει στη Διεύθυνση Αστικής Αεροπορίας (DCA) πριν από την άφιξη για να λάβουν την άδεια και τις πληροφορίες για την προσγείωση,τους διαδρόμους και τις σχετικές διατυπώσεις.

Γλώσσα
Οι Σεϋχέλλες έχουν τρεις επίσημες γλώσσες - Αγγλικά, Γαλλικά και Creole.

 

 

 

 

 

Θρησκεία
Πάνω από το 90% του πληθυσμού των Σεϋχελλών είναι καθολικοί, με αγγλικανικές και άλλες προτεσταντικές εκκλησίες σε Mahe και Praslin που συνυπάρχουν σε αρμονία παράλληλα με μικρές μουσουλμανικές, ινδικές και Bahai κοινότητες.

Χρονική διαφορά
Οι Σεϋχέλλες έχουν σταθερό ωράριο όλο το χρόνο. Έτσι,στο χειμερινό ωράριο της Ελλάδας έχουν την ίδια ώρα, ενώ στο θερινό ωράριο είναι 1 ώρα μπροστά.
Επίσης οι Σεϋχέλλες είναι 4 ώρες μπροστά από GΜΤ, 3 ώρες μπροστά από το βρετανικό θερινό ωράριο και 2 ώρες μπροστά από το ευρωπαϊκό θερινό ωράριο.

Κλίμα
Οι Σεϋχέλλες ευλογούνται με σχεδόν τέλειο καιρό όλο το χρόνο με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται μεταξύ 24 και 32 βαθμών Κελσίου.
Το έτος διαιρείται μεταξύ περιόδων βορειοδυτικών ανέμων (Δεκέμβριος-Μάρτιος) με ζεστό καιρό και υγρασία,και περιόδων νοτιοανατολικών ανέμων (Μάιος-Σεπτέμβριος), με πιο δροσερό καιρό και ξηρασία. Η περίοδος μεταξύ των διαστημάτων αυτών (Μάρτιος/Απρίλιος/Μάιος και Οκτώβριος/Νοέμβριος), είναι κανονικά ήρεμη και σχετικά απάνεμη.
Οι Σεϋχέλλες βρίσκονται μέσα στη ζώνη του Ισημερινού και για το λόγο αυτό χαρακτηρίζεται γενικότερα από καιρό ζεστό και υγρασία όλο το χρόνο. Παρ' όλα αυτά ο καιρός επηρεάζεται από δύο κυρίους αληγείς ανέμους.
· Νότιο-ανατολικοί άνεμοι: Ιούνιος έως Σεπτέμβριος -συνήθεις άνεμοι με τοπικές βροχοπτώσεις- καλός και δροσερός καιρός.
· Βόρειο-δυτικοί άνεμοι: τέλος Νοεμβρίου έως Φεβρουάριο - χαρακτηρίζονται από τροπικές βροχοπτώσεις με υψηλές θερμοκρασίες.
· Ενδιάμεση περίοδος: Μάρτιος έως Μάιος και Οκτώβριος έως Νοέμβριος - ξηρό κλίμα με υψηλές θερμοκρασίες.

Μήνας

Μέγιστη θερμ/σία ημέρας

Κατεύθυνση
Ανέμου
Ώρες ηλιοφάνειας
την ημέρα
Υγρασία
Αρ. ημερών
με βροχόπτωση
ΙΑΝ
30 - 24 °C
ΒΔ
5
82%
12
ΦΕΒ
30 - 25 °C
ΒΔ
6
80%
15
ΜΑΡ
30 - 25 °C
ΒΔ
7
79%
15
ΑΠΡ
31 - 25 °C
ΝΔ - ΒΔ
8
80%
14
ΜΑΙ
30 - 25 °C
ΝΑ
8
79%
14
ΙΟΥΝ
30 - 25 °C
ΝΑ
8
79%
12
ΙΟΥΛ
28 - 24°C
ΝΑ
7
80%
12
ΑΥΓ
28 - 24°C
ΝΑ
7
79%
11
ΣΕΠ
29 - 24°C
ΝΑ
8
79%
12
ΟΚΤ
29 - 24°C
ΝΑ
7
80%
13
ΝΟΕ
30 - 24°C
ΝΔ - ΒΔ
7
80%
17
ΔΕΚ
30 - 24°C
ΒΔ
5
82%
19

Θέματα υγείας
Οι Σεϋχέλλες απολαμβάνουν ένα υγιές κλίμα χωρίς καμία από τις τροπικές ασθένειες που βρίσκονται στην αφρικανική ήπειρο και έχουν αναγνωριστεί ως μία από τις πιο πλήρης σε ιατρικό υλικό χώρες της Αφρικής. Ένα έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού κίτρινου πυρετού απαιτείται από τους ταξιδιώτες πάνω από 1 έτους που προέρχονται από ή που έχουν περάσει μέσω μιας εν μέρει ή πλήρως μολυσμένης περιοχής μέσα στις προηγούμενες 6 ημέρες. Οι ήπειροι που θεωρούνται ως μολυσμένες περιοχές είναι Νότια Αμερική και η Αφρική (αποκλείοντας τη Νότια Αφρική). Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ κίνδυνος για ελονοσία ή κίτρινο πυρετό στις Σεϋχέλλες.
Οι κλινικές υγείας υπάρχουν στα νησιά Mahe, Praslin και La Digue και υπάρχουν ιατρεία σε κάθε ένα από τα νησιά που προσφέρουν τη στέγαση.
Πόσιμο νερό
Το νερό βρύσης σε Mahe και Praslin είναι ασφαλές και πόσιμο. Εντούτοις, κατά την επίσκεψη άλλων νησιών είναι προτεινόμενο το εμφιαλωμένο νερό σε μπουκάλι.

Κανονισμοί συναλλάγματος
Η ανταλλαγή του ξένου νομίσματος στις ρούπιες των Σεϋχελλών πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ στις τράπεζες,σε εξουσιοδοτημένους εμπόρους χρημάτων,στο διεθνή αερολιμένα των Σεϋχελλών ή στο ξενοδοχείο που διαμένουν.
Προειδοποίηση: Είναι ποινικό αδίκημα να αλλάξει κάποιος χρήματα με οποιοδήποτε πρόσωπο εκτός από εκείνους που είναι εξουσιοδοτημένοι και προαναφερθέντες.
Εάν χρειάζεστε ρούπιες,είναι ενδεδειγμένο να ανταλλάξετε μόνο ό,τι χρειάζεστε σε καθημερινή βάση. Για ανταλλαγή από ρούπιες των Σεϋχελλών σε ξένο νόμισμα στην αναχώρησή σας, ΠΡΕΠΕΙ να παρουσιάσετε την επίσημη απόδειξη από τον αρχικό εξουσιοδοτημένο έμπορό σας στην τράπεζα.Τα χρήματά σας δεν θα ανταλλαγούν στο ξένο νόμισμα χωρίς αυτήν την απόδειξη!

Αγορές
Τα καταστήματα είναι ανοικτά 09:00 έως 16:00 κατά τη διάρκεια των εργάσιμων μερών και στις 08:00 στις 12:00 τα Σάββατα Τα περισσότερα καταστήματα στη Βικτόρια είναι κλειστά τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες.

Πιστωτικές κάρτες
Οι πιστωτικές κάρτες Visa/Access/Diners Club/MasterCard και EuroCard είναι αποδεκτές στα περισσότερα ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα στις Σεϋχέλλες.
Η American Express σε μικρότερη έκταση.

Νόμισμα
Το τοπικό νόμισμα είναι η ρούπια των Σεϋχελλών (Sr).
Οι Σεϋχέλλες δέχονται όλα τα σημαντικά νομίσματα.
Οι ταξιδιωτικές επιταγές γίνονται αποδεκτές
σε όλες τις τράπεζες.

Φόρος
Οι λογαριασμοί εστιατορίων και ξενοδοχείων περιλαμβάνουν φόρο της τάξης του 12%.

Ώρες των επιχειρήσεων
Οι ώρες γραφείων είναι μεταξύ 08:00 και 16:00. Τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα έξω από την πρωτεύουσα παραμένουν ανοικτά έως τις 19:00.

Ασφάλεια
Οι Σεϋχέλλες είναι ένας ασφαλής προορισμός αλλά είναι ενδεδειγμένο να είστε προσεκτικοί. Για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη προσοχή, σας συνιστούμε να μην έχετε στην κατοχή σας μεγάλα ποσά χρημάτων ή άλλων υψηλών στοιχείων αξίας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα χρηματοκιβώτια των δωματίων ή των ξενοδοχείων.

Επικοινωνίες
Οι Σεϋχέλλες παρέχουν ικανές υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας με απευθείας συνδέσεις στις περισσότερες χώρες. Οι διαθέσιμες υπηρεσίες περιλαμβάνουν τη κινητή τηλεφωνία (GSM) και τη σύνδεση στο internet.

 

Πως να φτάσετε εκεί
Γλώσσα
Πληθυσμός και άνθρωποι
Θρησκεία
Χρονική διαφορά
Κλίμα
Θέματα υγείας
Νόμισμα
Κανονισμοί συναλλάγματος
Αγορές
Πιστωτικές κάρτες
Φόρος
Ώρες των επιχειρήσεων
Ασφάλεια
Επικοινωνίες

Αρχή
Αρχική | Επαφή | Site Map

Πως να φτάσετε εκεί
Η Air Seychelles (HM) δεν λειτουργεί πλέον απ'ευθείας πτήσεις από την Ευρώπη αλλά μόνο από και προς Νότια Αφρική & Μαυρίκιο. Πρόσφατα όμως επετεύχθει συμφωνία με την Blue Panorama Airlines για σχεδιασμένες πτήσεις από Ρώμη και Μιλάνο σε εβδομαδιαία βάση, σε συνεργασία με την Ιταλική εταιρεία. Ο χρόνος πτήσης από την Ευρώπη είναι μεταξύ 8 έως 10 ώρες.
Άλλες αερογραμμές που πετούν στις Σεϋχέλλες είναι οι Air Austral, Air France, Condor, Emirates, Etihad, Kenya Airways και Qatar Airways που αποτελούν άλλη μέθοδο σύνδεσης.
Πληθυσμός και άνθρωποι
Ο πληθυσμός των Σεϋχελλών είναι περίπου 84.000 (2009) με ένα κατ'εκτίμηση ετήσιο ποσοστό αύξησης 1%. Περίπου το 90% του πληθυσμού της χώρας ζει στο Mahe. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους είναι σταθερής καταγωγής, οι οποίοι προέρχονται από Γάλλους αποίκους, Αφρικανούς, Βρετανούς ναυτικούς, εμπόρους από την Ινδία, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή.